Psychotherapie is een goede keuze als je merkt dat je vastloopt in de manier waarop je met jezelf, je omgeving of met anderen omgaat. Iedereen kent in zijn leven wel een periode waarin hij of zij uit balans is. Dat kan zich op verschillende manieren manifesteren. Gevoelens van somberheid en lusteloosheid. Slaapproblemen en veel piekeren. Je onzeker voelen of het gevoel dat je er niet toe doet. Verdriet of boosheid. Dwangmatig gedrag. Stressklachten en je oververmoeid voelen. Bang zijn voor normale situaties en die gaan vermijden. Terugkerende nare herinneringen. Faalangst en hoge eisen stellen aan jezelf. Jezelf op de laatste plaats zetten.

In therapie werk je doelgericht aan vermindering van je klachten. Vaak is het daarbij nodig onderliggende karaktereigenschappen/valkuilen aan te gaan pakken. Soms komt het voor dat je problemen en klachten zijn ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis of periode in je leven. We kijken dan of het nodig is die gebeurtenis(sen) te gaan verwerken middels o.a. EMDR.

Volwassenen vanaf 18 jaar kunnen zich aanmelden voor behandeling in de specialistische ggz. Behandeling van kinderen/jeugd is in mijn praktijk niet mogelijk.

Problemen/klachten die ambulant behandeld kunnen worden:
Somberheid/depressie
Angstklachten zoals; paniek/hyperventilatie, angstig in sociaal contact, hypochondrie.
Dwanghandelingen/dwanggedachten
Stress/Burn-out klachten
Overmatig piekeren
Trauma of ingrijpende ervaringen die je leven nog negatief beïnvloeden
Problemen rond identiteit, zingeving of levensfase
Lage zelfwaardering
Onzekerheid, faalangst, perfectionisme
Assertiviteitsproblemen
Relatieproblematiek wordt niet in de praktijk behandeld.

Bij ernstige psychiatrische problematiek (o.a. psychotische stoornissen of psychotische kwetsbaarheid) en/of een hoge crisisgevoeligheid (ernstige suïcidaliteit en zelfbeschadiging) is ambulante psychotherapie in een vrijgevestigde praktijk niet aangewezen.